Yksityislääkärille

NordLabin laboratoriopalvelut itsemaksavalle asiakkaalle yksityislääkärin lähettämänä

NordLab tarjoaa näytteenotto- ja laboratoriotutkimuspalveluja itsemaksaville asiakkaille yksityisen lääkärin lähetteellä tai rajoitetun valikoiman tutkimuksia ilman lähetettä. 
Palvelu on käytössä Oulun, Oulaskankaan, Kokkolan ja Kainuun alueella sekä Rovaniemen keskussairaalan laboratoriossa. Laboratorio näytteidenottoon tulee varata aina aika ajanvarauksesta.

Tutkimusvalikoima

Yksityislääkärin tulisi käyttää lähetteenä NordLabin lähetyslomaketta.

Henkilöllä, joka tulee näytteenottopisteeseen yksityislääkärin lähetteellä, tulee olla mukana lähete, johon on merkitty halutut tutkimukset. Näytteenoton henkilökunta ei voi opastaa valinnassa. NordLab myy itsemaksaville asiakkaille, joilla on mukana lääkärin lähete, lähetteessä mainitut tutkimukset lukuun ottamatta genetiikan tutkimuksia ja spirometriatutkimusta.

Mikrobiologian tutkimuksia varten lähetteessä tulee olla yksityislääkärin nimi ja yhteystiedot, jotta tarvittaessa voidaan olla yhteydessä lähettävään lääkäriin. Mikäli pyydettävä tutkimus on seurantatutkimus (esim. TSH, T4V, lääkehoidon turvakokeet), joka otetaan tietyin väliajoin, tutkimus voidaan toistaa tarvittaessa vanhalla lähetteellä ilman uutta lähetettä yksityislääkäriltä.

Yksityislääkäriä pyydetään ohjeistamaan asiakastaan näytteenottoon valmistautumisessa NordLabin potilasohjeen mukaisesti. Tämän avulla asiakas pystyy valmistautumaan oikealla tavalla tehtäviin laboratoriotutkimuksiin. Osaan tutkimuksista voidaan tarvita myös tutkimuskohtaisia potilasohjeita, jotka ovat myös yksityislääkärien käytettävissä.

Lisätietoja tutkimusten hinnoista ja vastausten lähettämisestä löydät itsemaksavien asiakkaiden ohjesivulta.

NordLab ei vastaa itsemaksavan asiakkaan tutkimusnäytteiden tulosten tulkinnasta.

Laboratorion ajanvaraus verkossa 24h - Laboratoriets tidsbeställning i nätet 24h

Varaa aika / Boka tid  »

Tai soita arkisin klo 7 - 18
p. 0206 19 80 19

Eller ring på vardagar kl. 7 - 18
tel. 0206 19 80 12 (På svenska)

Lisätietoa ajanvarauksesta